O – Asperges

Ingrediƫnten

  • 1 kg. asperges
  • 200 g. ham (broodbeleg-vorm)
  • 150 g. echte boter
  • 4 aarappels
  • 2 eieren

Voorbereiden

Leg de asperges op een plank. Schil een asperge met een dunschiller terwijl je het kopje vasthoudt. Begin een centimeter onder het kopje en schil naar beneden toe. Draai de asperge steeds een slag en schil de asperge zo rondom. Snijd 2-3 cm van de houtachtige onderkant af. Snijd de ham in stukjes. Schil aardappels.

Bereiden

Leg de asperges in kokend water met een snufje suiker en wat zout en kook ze 15 minuten op matig vuur. Laat ze daarna nog 10-20 minuten (afhankelijk van de dikte) in het kookvocht staan. Kook de aarappels. Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud water, schil ze en prak ze fijn met een vork. Smelt de boter (niet bruin laten worden).

Schep asperges, aardappels, ham en eieren op je bord. Giet de gesmolten boter erover.

Reacties zijn gesloten.