O – Aubergine gevuld met feta en gehakt

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 blikjes tomatenblokjes (400 g)
  • 2 theelepels suiker
  • 2 grote aubergines
  • 500 g rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 200 g fetakaas, grofverkruimeld
  • 3 eetlepels koriander

Bereiden

Oven voorverwarmen op 175 ºC. In hapjespan 1 el olie verhitten en ui 2-3 minuten glazig bakken. Tomaten met vocht en suiker toevoegen en 15-20 minuten zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen aubergines in lengte halveren en met lepel tot 1 cm van rand uithollen. Vruchtvlees fijnsnijden. In koekenpan rest van olie verhitten en gehakt in 2-3 minuten rul bakken. Fijngesneden aubergine, knoflook, de helft van de feta, koriander en oregano erdoor scheppen en gehaktmengsel nog 5 minuten bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Tomatensaus over bodem van ovenschaal verdelen. Uitgeholde aubergines in saus leggen, gehaktmengsel erin scheppen en de rest van de feta erover verdelen. Stuk alluminiumfolie over de schaal doen, in het midden van oven de gevulde aubergines in ca. 35-40 minuten gaarbakken. Aubergine op vier borden leggen. Tomatensaus rondom aubergine scheppen.

Reacties zijn gesloten.