O – Aubergine parmigiana

Ingrediënten

  • 1 kilo tomaten
  • 250 g. mozzarella (2 bolletjes)
  • 150 g. geraspte kaas (1 pakje)
  • 2 grote aubergines
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kop basilicum
  • 50 g. pittige kaas

Voorbereiden

Snijd een kruis in de tomaten en leg ze 2 minuten in kokend water. Laat ze afkoelen en trek het vel eraf. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadjes en snijd ze in grote stukken. Snipper de ui. Snijd de mozzarella in plakjes. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken. Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiden

Verhit de olie, voeg ui, knoflook en zout toe en bak het mengsel tot de ui zacht is. Voeg de tomaat toe en laat het geheel 15 minuten sudderen. Bak de aubergineplakken in olie goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg een derde van de plakken in een ovenschaal (1,75L) en bedek ze met de helft van de mozarella en geraspte kaas. Leg hier weer een laag aubergine overheen en herhaal de procedure. Eindig met een laat aubergines. Schep de tomatensaus over de aubergines, leg het basilicum erop en bestooi alles met pittige kaas. Bak het gerecht in 40 minuten gaar.

Reacties zijn gesloten.