Bakkersroom

Ingrediënten

  • 0,5 (0,75) l. melk
  • 125 (188) g. suiker
  • 1 vanillestokje
  • 4 (6) eieren (alleen de gelen worden gebruikt)
  • 60 (90) g. bloem

Bereiden

Het vanillestokje in de lengte insnijden en aan de melk toevoegen. Melk koken. Als de melk kookt, het vanillestokje uit de melk vissen, het merg uit het stokje schrapen en toevoegen aan de melk. Eieren splitsen en eierdoorer in een schaal doen. Suiker toevoegen en roeren tot het een beetje schuimt. Beetje bij beetje meel toevoegen. Een beetje kokende melk bij het eier-mengsel doen en mengen tot het vloeibaar is. Dit bij de rest van de melk doen (Eventueel kan er kirsch of andere smaakmaker toegevoegd worden). Op laag vuur zetten en goed en snel blijven roeren totdat de witte laag weg is. Af laten koelen.

Reacties zijn gesloten.