NO – Butter curry met paneer

Recept van de website https://www.francescakookt.nl/butter-paneer-curry-met-witte-rijst

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 5 trostomaten
  • 2 el geweekte cashewnoten of 2 el cashewpasta
  • 1 groot laurierblad of 2 kleine
  • 1 kaneelstok
  • 2 kruidnagels
  • 2 kardemompeulen
  • 20 gr boter
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml heet water
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 225 gr Apetina® Paneer
  • zonnebloemolie
  • 1 tl honing
  • 50 ml (slag)room
  • naan

Bereiden

Hak de ui, knoflook, gember en rode peper (ik deed met zaadlijsten, zonder kan ook) helemaal fijn in een hakmolen. Snij de trostomaten in kleine blokjes. Als je geweekte cashewnoten gebruikt, hak deze dan ook fijn.

Zet een hapjespan op het vuur en rooster laurierblad, kaneelstok, kruidnagels en kardemompeulen 2 minuten in een hete pan.

Voeg daarna de boter toe en laat smelten. Fruit hierin het fijngehakte uimengsel tot het gaat geuren. Roer daarna de gehakte cashewnoten/cashewpasta erdoor samen met de tomatenpuree en roer alles goed door. Bak nog 2 minuten.

Roer de blokjes tomaat erdoor samen met 100 ml water, snuf zout en zwarte peper en zet het vuur wat lager. Laat 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe.

Snijd in de tussentijd de Apetina® Paneer in blokjes (in het recept staat 2 bij 2 cm, maar dat vinden wij te groot) en bak deze in een koekenpan met 1 el zonnebloemolie tot ze rondom mooi lichtbruin zijn geworden. Zet daarna het vuur uit.

Proef de curry na 15 minuten en breng eventueel extra op smaak. Roer ook de honing erdoor en daarna de blokjes Apetinaâ Laat nog 2 minuten pruttelen.

Roer als laatste de room erdoor en zet daarna het vuur uit.

Serveer de butter paneer curry (naar wens) met gehakte koriander, witte rijst en naan.

Reacties zijn gesloten.