Chocoladecakejes, smeltend

Ingredi├źnten

Voor 6 stuks

  • 200 g pure chocolade, in stukjes
  • 25 g zachte boter
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 3 grote eieren
  • 25 g bloem

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.

Bereiden

Smelt de chocolade au bain-marie door een kom met de chocolade boven een pan met kokend water te hangen en te blijven roeren. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het kokende water niet raakt. Klop de boter met de basterdsuiker. Klop een voor een de eieren door het boter-suikermengsel. Schep hier vervolgens de bloem en een mespunt zout door. Spatel als laatste de gesmolten chocolade erdoor. Schep het beslag in de vormpjes. Bak de cakejes in 10-15 minuten gaar, let op dat de binnenkant zacht en smeltend blijft. Serveer direct.

Lekker met een bolletje vanilleijs en rood fruit.

Reacties zijn gesloten.