Chocolademuffins

Ingredi├źnten

  • 125 g boter, op kamertemperatuur
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el cacaopoeder
  • 3 el halfvolle melk, lauw
  • 1 tablet chocolade extra puur 72% (100 g), grof gehakt
  • 1 tablet witte chocolade (100 g), gehakt
  • 1 1/2 tablet melkchocolade (a 100 g), gehakt

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Verdeel de cakevormpjes over de muffinvorm. Klop met een mixer de boter met de suiker luchtig en lichtbruin. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei toe als het vorige is opgenomen. Klop nog 2 min. Spatel het bakmeel en de cacao erdoor. Voeg de melk toe en de pure en witte chocolade. Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak in 15-20 min. gaar. Laat eerst 5 min. in de vorm, en vervolgens uit de vorm op een rooster afkoelen. Doe de melkchocolade in een pan en hang deze in een iets grotere pan met bijna kokend water (au bain-marie). Laat de chocolade smelten en bestrijk de afgekoelde cupcakes ermee. Versier ze eventueel met een noot.

Reacties zijn gesloten.