NO – Citroen polenta cake

Recept van Nigella Lawson: https://www.nigella.com/recipes/lemon-polenta-cake

Ingrediënten

  • 200 gram zachte ongezouten boter (plus enkele voor het invetten)
  • 200 gram basterdsuiker
  • 200 gram gemalen amandelen
  • 100 gram fijne polenta (of maïsmeel)
  • 1½ theelepels bakpoeder (zie onderstaande opmerking)
  • 3 grote eieren
  • schil van 2 citroenen (bewaar sap voor siroop)

VOOR DE SIROOP

  • sap van 2 citroenen
  • 125 gram poedersuiker

Bereiden

Bekleed een 23 cm springvorm cakevorm met bakpapier en smeer de zijkanten licht in met boter. Verwarm de oven voor op 180 ° C.
Meng de amandelen, polenta en bakpoeder.  Klop de boter en suiker met een mixer tot ze licht en geslagen zijn. Voeg er een beetje van het bloemmengsel aan toe, gevolgd door 1 ei, en wissel vervolgens de droge ingrediënten en de eieren af ​​en klop ondertussen.
Doe er ten slotte de citroenschil bij en giet, schep of schraap het mengsel in uw voorbereide vorm en bak ongeveer 40 minuten in de oven.
Het lijkt misschien wiebelig, maar als de cake gaar is, zou een caketester er netjes uit moeten komen en, het belangrijkste, de randen van de cake zijn begonnen weg te krimpen van de zijkanten van het blik. Haal uit de oven en zet op een rooster om af te koelen, maar laat het in het blik staan.
Maak de siroop door het citroensap en de poedersuiker samen te koken in een kleine steelpan.
Zodra de poedersuiker is opgelost in het sap, ben je klaar.
Prik de bovenkant van de cake overal met een caketester of een rauwe spagetti (een spies kan te destructief zijn), giet de warme siroop over de cake en laat afkoelen voordat je het uit de vorm neemt.

Reacties zijn gesloten.