Couscous met abrikozen en kipkluifjes

Ingrediënten

  • 300 g couscous
  • 1 klein blik abrikozen op sap (410 g)
  • 100 g rozijntjes
  • 700 g kipkluifjes
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 komkommer
  • 8 cherrytomaatjes

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de komkommer schoon en snij in stukjes. Snij de abrikozen in kleine stukjes.

Bereiden

Bak de kipkluifjes in 30 minuten gaar in de oven. Stooi de couscous met de rozijnen in een kom. Voeg hier heet water aan toe. De couscous moet helemaal onder water staan. Laat dit even intrekken totdat het water ´weg´ is. Hussel de abrikozen en het kaneelpoeder door de couscous. Voor ook een beetje peper en zout toe. Stop de couscous in een (gekleurde) beker. Druk goed aan. Zet de beker omgekeerd op een bord en tik een paar keer op de bodem. Haal de beker van de couscous en er blijft een mooi torentje op het bord staan. Leg naast het torentje couscous de kipkuifjes, cherrytomaatjes en komkommer.

Reacties zijn gesloten.