O – Gehaktballen in tomatensaus

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 tomaten
  • 500 g gehakt
  • 1 ei
  • beschuit
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 tl komijnpoeder (djinten)
  • 3 el chilisaus of 1 tl cayennepeper
  • 1 el koriander, fijngehakt
  • 1/2 pak gezeefde tomaten

Voorbereiden

Snipper de gepelde ui. Pel de tenen knoflook en knijp ze fijn. Ontvel en snijd de tomaten in vieren. Doe het gehakt in een kom en kneed het ei, het verkruimelde beschuit, de uisnippers, peterselie, koriander, komijnpoeder, knoflook, chilisaus (of cayennepeper) en zout naar smaak erdoor. Maak met vochtige handen balletjes ter grootte van een pingpongbal van het gehakt.

Bereiden

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes snel rondom op een vrij hoge hittebron. Voeg de gezeefde tomaten toe en breng aan de kook. Temper de hittebron en bak de balletjes in ongeveer 10 minuten gaar. Laat de laatste 3 minuten de stukjes verse tomaat meebakken.

Reacties zijn gesloten.