O – Griekse verrassingspakjes

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 el olie
  • 10-12 plakjes bladerdeeg
  • 200 g feta-kaas
  • 300 g rundergehakt
  • 300 g diepvriesspinazie à la creme
  • zout

Voorbereiden

Laat de spinazie ongeveer 1 uur in een zeef ontdooien en uitlekken. Druk er met een houten lepel zo veel mogelijk vocht uit. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uien in kleine stukjes. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

Bereiden

Verhit de olie in een pan en bak je stukjes ui glazig. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Verkuimel de feta-kaas in een kom. Breek het ei in een kommetje en klop het los. Doe de spinazie bij het gehakt en bak het ongeveer 2 minuten op hoog vuur mee. Roer af en toe met een houten lepel. Draai het vuur uit en schep het gehakt-spinaziemengsel bij de feta. Meng er het zout en de helft van het geklopte ei door. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Haal het papiertje van een plakje bladerdeeg en leg het op de bakplaat. Bestrijk de randen met water. Schep het gehaktmengsel in het midden van het plakje deeg en vouw het plakje over de vulling heen (vouw alle punten naar het midden). Herhaal dit totdat alle vulling op is. Bestrijk de bovenkant met een kwastje met de rest van het ei. Bak de pakjes in ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven goudbruin.

Reacties zijn gesloten.