O – Guacamole

Ingrediƫnten

  • 2 rijpe advocado’s
  • 1 kleine ui
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 60 mililiter zure room
  • 1 eetlepel citroensap
  • tabasco naar smaak

Bereiden

Avocado’s overlangs doorsnijden en pit met het lemmet van een scherp mes verwijderen. Avocado’s schillen, het vruchtvlees in een middelgrote schaal doen en met een vork fijnhakken. De ui snipperen, de tomaat fijnsnijden en beide vermengen met de fijngehakte koriander. Alles, ook de over ingrdiĆ«nten, bij de avocado in de schaal doen en dooreen roeren. Als dipsaus bij tortilla-chips of als yaco vulling serveren.

LET OP: het vruchtvlees van een avocado verkleurt in de openlucht. Doe een avocadopit in de dipsaus en dek het af met plasticfolie.

Reacties zijn gesloten.