Hachee

Ingrediƫnten

  • 600 g runderlappen
  • 2 el olijfolie
  • 1 l runderbouillon (van tabletten)
  • 2 grote uien
  • 50 g boter
  • 2 el azijn
  • 1 laurierblad
  • 4 kruidnagels
  • 2 jeneverbessen
  • 150 g rozijnen
  • 170 g ontbijtkoek
  • peper

Bereiden

Snijd het vlees in vier stukken. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten mooi bruin. Bestrooi met peper naar smaak, voeg de bouillon toe en breng alles tegen de kook aan. Laat het vlees in circa 2,5 uur gaar worden. Neem het vlees uit de pan en snijd het in stukjes. Pel en snipper de uien. Smelt de boter in een andere pan en fruit de ui in circa vijf minuten goudgeel en glazig. Voeg het gare vlees toe en bak het twee minuten mee. Schenk de bouillon en de azijn erbij en voeg het laurierblad, de kruidnagels en de jeneverbessen toe. Beng alles aan de kook en laat het vlees circa 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg de rozijnen aan het vlees toe. Verkruimel de ontbijtkoek en maak er met een soeplepel bouillon een papje van. Roer het door de hachee. Verwijder het laurierblad, de kruidnagels en de jeneverbessen.

Lekker met rode kool, gestoofde appeltjes of peertjes en lekkere kruimig gekookte aardappels.

Reacties zijn gesloten.