Hamquiche

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 250 g broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
  • 150 g (1 bakje) hamreepjes
  • 200 g feta
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche

quiche- of springvorm van 24 cm doorsnede

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de broccoli in miniroosjes, de paprika in reepjes en de feta in blokjes. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.

Bereiden

Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paprika en broccoli in 4 minuten. Pers de knoflook erboven en voeg de tijm en hamreepjes toe. Verdeel de helft van de fetablokjes over de deegbodem en verdeel hier de groenten met de hamreepjes over. Strooi de rest van de feta over de groenten. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper. Giet het eiermengsel over de vulling in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.

Reacties zijn gesloten.