O – Lamskebabs met pilavrijst

Ingrediƫnten

  • 600 g lamsgehakt
  • 2 uien
  • 4 el verse koriander
  • 1 el djintan (gemalen komijn)
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 1 tl kurkuma
  • 1 kop parboiled, basmati of jamijnrijst
  • 1 l groentebouillon

Voorbereiden

Snipper 1 ui fijn en snijd de andere ui in ringen.

Bereiden

Meng het gehakt, de ui, koriander, djintan en citroenrasp. Vorm van het gehakt 6 rolletjes. Verhit 3 eetlepels olie in een grote pan en roerbak hierin de ui en kurkuma 2 minuten op matig vuur. Voeg de rijst toe en blijf 1 minuut roeren, tot de rijstkorrels zijn bedekt met een laagje olie. Doe de rijst in de rice cooker, voeg de bouillon toe en zet de cooker aan.* Verhit een grill of koekenpan en bestijk deze met olie. Bak de kebabs in ongeveer een kwartier rondom bruin. Als het vlees gaar is kun je elk rolletje eventueel op een stokje rijgen.

* Als je geen rice cooker hebt: Voeg de bouillon toe en dek de pan goed af. Breng het mengsel aan de kook en roer het een keer door. Draai het vuur laag en laat de rijst koken tot bijna al het vocht is opgenomen (ongeveer 10 minuten). Neem de pan va nhet vuur en laat de rijst 5 minuten afgedekt staan. Roer de rijst voor het serveren los met een vork.

Reacties zijn gesloten.