NO – Pangafilet met mosterdsaus

Ingrediënten

  • 4 pangafilets
  • 100 ml verse sinaasappelsap
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ ui
  • 1 eetlepels grove mosterd
  • ¼ eetlepel suiker
  • 1 eetlepels verse dille fijngehakt
  • allesbinder

Voorbereiden

Wrijf de pangasiusfilets in met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper. Wentel de filets door de bloem. Pel en snipper de ui.

Bereiden

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis op matig tot hoog vuur in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rest van het sinaasappelsap, de mosterd, suiker en dille door de ui en warm de saus even zachtjes door. Bind de saus eventueel iets met allesbinder. Leg de pangasiusfilets op vier borden en schep de saus erover.

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Vervang de pangafilet door tilapia, meerval of Victoriabaars. Neem in plaats van bloem eens volkorenmeel of fijn verkruimeld brood.

Reacties zijn gesloten.