NO – Pizza

Ingrediënten

  • Kant-en-klare pizzabodem
  • Geraspte kaas
  • Toppings (salami, paprika, ham, annanas, ansjovis, tonijn, ui, olijven)

Bereiden

Oven voorverwarmen (zie verpakking pizzabodem). Toppings en geraspte kaas over de pizzabodem verdelen, in de oven bakken volgens aanwijzingen.

Voor eigen gemaakt deeg en saus:

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 50 g verse bakkersgist of vervanging
  • 300 ml en 4 el lauw water
  • 4 el olijfolie
  • 8 snufjes zout
  • 400 g (1 blik) gehakte tomaten uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl oregano, thijm, of Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook (gepeld)
  • zout en peper
  • Toppings (salami, paprika, ham, annanas, ansjovis, pesto & tonijn, ui, champignons, olijven, feta, mozzarella, gerookte zalm, creme fraiche)
  • Geraspte kaas

 Bereiden

Meng de gist met 4 eetlepels lauw water. Meng de bloem, het zout, de rest van het water en de olie in een kom. Voeg de opgeloste gist toe. Kneed het mengsel met de hand of de kneedhaken van een mixer gedurende 8 minuten. Het deeg moet soepel zijn en mag niet kleven. Dek de kom af met een doek. Laat het op een warme plaats minstens 1 uur rijzen.

Zet een zeef boven een kom, giet de inhoud van het blik tomaten in de zeef en laat een paar minuten uitlekken. Doe de tomaten in een hoge beker. Voeg de tomatenpuree, olijfolie, kruiden, knoflook, zout en peper toe. Pureer alles goed.

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel het deeg in gewenste aantal porties (ongeveer 6). Rol het deeg uit met een deegroller en leg het op bakpapier. Garneer het de bodem met de tomatensaus en toppings naar keuze en strooi er geraspte kaas over.

Voor een zalmpizza: smeer crème fraîche op de bodem en leg er stukjes gerookte zalm op.

Bak de pizza’s 20 minuten in de oven.

Reacties zijn gesloten.