O – Pruimentaartjes

Ingrediënten

  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 3 tot 4 verse pruimen
  • 4 eetlepels abrikozenjam

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de plakjes bladerdeeg uit de oven. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Bereiden

Plakjes bladerdeeg op het bakpapier leggen. Randen van bladerdeeg met water bestrijken en 2 cm omklappen, zodat dikker randje ontstaat. Met tanden van een vork erin drukken. Suiker in midden van bladerdeeg strooien. Pruimen in vieren snijden, pitten verwijderen. Stukjes fruit met bolle kant omhoog op bladerdeeg leggen. In midden van oven taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken. In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Uit oven bovenkant van taartjes direct royaal bestrijken met jam (daarvan gaan ze glanzen). Amandelschaafsel erover strooien en taartjes laten afkoelen tot lauwwarm of koud.

Reacties zijn gesloten.