Quichedeeg

Met dit recept kun je een vorm van 28 cm bedekken.

Ingrediƫnten

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 2-3 el koud water

Bereiden

Doe de bloem, boter, zout, het ei en 2 eetlepels water in een kom en maak hier met de hand een mooi, stevig deeg van. Als het deeg niet goed samenkomt, voeg dan de derde eetlepel water toe. Doe het deeg in een stuk keukenfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180C.

Bestuif de plek waar je het deeg uit gaat rollen met wat bloem. Rol het deeg uit tot het iets groter is dan de vorm die je wilt bekleden. Als het deeg tijdens het uitrollen plakt aan het oppervlak of deegroller, bestuif het oppervlak of de deegroller dan nog met wat meel. Als het deeg groot genoeg is zet je de vorm ernaast. Rol je de lap deeg om de deegroller en rol het boven de bakvorm weer voorzichtig uit. Druk het deeg goed aan in de hoekjes van de vorm en snijd de overtollige randjes weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en de zijkant. Leg op je deeg een stuk bakpapier en zorg ervoor dat ook de zijkanten goed zijn bedekt. De vorm vul je nu (dus op het bakpapier) met bakbonen. De hele vorm moet gevuld zijn. Zet de vorm in de oven en bak het deeg ongeveer 20 minuten totdat de randen licht beginnen te kleuren. Haal de vorm uit de oven en laat even afkoelen. Haal de bakbonen en het bakpapier uit de vorm. Vanaf dit punt volg je het recept voor de vulling van een quiche.

Je kunt bakbonen apart kopen, maar je kunt ook prima droge bonen kopen en die gebruiken. De bonen kun je daarna alleen niet meer gebruiken om er een gerecht van de maken. Je kunt ze wel prima bewaren in een doos of pot om een volgende keer weer te gebruiken als vulling voor het blind bakken.

Reacties zijn gesloten.