O – Rode rijst

Ingrediƫnten

  • 200 g parboiled rijst of risottorijst
  • 750 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 kleine blikjes tomaten puree
  • 1 ui
  • 6-8 merguez worstjes
  • 150 g geraspte kaas (1 zakje)

Voorbereiden

Snipper de ui.

Bereiden

In een hapjespan 2 eetlepels olijfolie verhitten en de ui 2 minuten zachtjes bakken. Rijst toevoegen en roeren tot de rijst glazig is. De tomatenblokjes en tomatenpuree door de rijst scheppen en verwarmen tot het vocht door de rijst is opgenomen. Voeg hierna telkens een deel van de bouillon toe en laat dit door de rijst opnemen. Bak de worstjes gaar. Na circa 20 minuten is alle bouillon door de rijst op genomen en is de rijst gaar. Mocht de rijst nog niet helemaal gaar zijn als alle bouillon op is, kan er een beetje water worden toegevoegd. De rijst op smaak brengen met zout en peper. Het fornuis uitzetten, de kaas over de rijst strooien, een deksel op de pan zetten en in 3 minuten de kaas laten smelten.

Reacties zijn gesloten.