O – Roti

Ingrediënten voor vlees

  • 4 kuikenbouten
  • 3 forse theelepels massala
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 aardappelen
  • Snufje zwarte peper
  • wat olie, azijn en Knorr Aromat (kan eventueel vervangen worden door kippenbouillonblokjes)
  • 1 geel pepertje

Ingrediënten voor groente

  • kouseband, of snijbonen, of spitskool, of pompoen
  • een ui
  • een teentje knoflook
  • olie

Voorbereiden vlees

De kip in stukken hakken en in een kom onder water zetten, een flinke scheut azijn erbij doen en met de hand goed mengen. Daarna de kip uit laten lekken en bestrooien met zwarte peper. De ui snipperen, de knoflook uitpersen en de aardappelen schillen en in kleine stukken snijden.

Bereiden vlees

In een pan ongeveer 3 eetlepel olie heet laten worden. Hierin de ui en de knoflook fruiten. Daarna de kip en de massala erbij doen en goed omroeren zodat het vlees een geel kleurtje krijgt. Vervolgens water en aardappelen erbij doen zodat het vlees net niet helemaal er onder zit en wat Aromat naar smaak toevoegen. Dit ongeveer een half uur tot drie kwartier door laten sudderen, oppassen dat het vlees niet uit elkaar valt. De aardappelen moeten wel een beetje uit elkaar vallen. Het laatste kwartier eventueel het pepertje erbij doen. Oppassen dat het niet stuk gaat en voor het opdienen eruit halen, tenzij je van scherp eten houdt.

Voorbereiden groente

Zet een pan water op. De kouseband in stukken van ongeveer anderhalve centimeter schuin afsnijden. Hier heb je een scherp mes voor nodig. Snijbonen op de normale manier snijden. Spitskool fijnsnijden en wassen. De ui snipperen. Pompoen schillen en in kleine blokjes snijden.

Bereiden groente

Als het water kookt de groente hierin blancheren totdat het beetgaar is. Daarna uit laten lekken. In een pan één eetlepel olie heet laten worden. De ui hierin fruiten en daarna de groente een paar minuten er doorheen scheppen. Op smaak maken met wat Aromat. Als je spitskool gebruikt dan hoef je dat niet te blancheren, maar is het voldoende om de kool in olie met gefruit ui rond te scheppen. Pompoen stoof je met een beetje water en een theelepel massala.

Serveren met rotiplaten zonder bestek met wat Fernandez softdrink. Als je van pittig houdt dan kan je er ook een beetje chutney bij doen (ook in de Surinaamse winkels te verkrijgen).

Reacties zijn gesloten.