O – Sambal

Ingrediënten

  • 400 g maagjes
  • 2 Madame Jaenette
  • 1 ui
  • 2 teentjes kloflook
  • zonnebloemolie
  • zoete ketjap
  • zoute ketjap

Bereiden

Was de maagjes met azijn. Doe de maagjes in een pan, voeg water toe tot ze onder staan. Kook de maagjes ongeveer 10 minuten. Giet de maagjes af en laat ze afkoelen. Snijd ondertussen de ui in blokjes, de knoflook (niet te) klein en de Madam Jeanette in kleine stukjes. Afhankelijk van je smaak laat je de pitjes erin zitten, of haal je die eruit.

Als de maagjes zijn afgekoeld, maal je ze fijn in een blender.

Warm 1 tot 2 eetlepels zonnebloemolie op in een braadpan met dikke bodem. Voeg de uien en knoflook toe en laat die even zweten. Voeg de dan maagjes toe en bak die even op. Voeg 2 eetlepels zoute en 2 eetlepels zoete ketjap toe. Proef of de smaak goed is en voeg waar nodig zoete of zoute ketjap toe. Als de smaak goed is, voeg dan de Madame Jaenette toe. Laat de sambal 10 minuten stoven met deksel op de pan.

Reacties zijn gesloten.