NO – Varkenshaasje met pistachenootjessaus

Ingrediënten

  • 1 Varkenshaasje
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • 25 g. pistachenootjes
  • 25 g. boter
  • 250 ml slagroom

Voorbereiden

Vlees inwrijven met zout en peper. In een braadpan boter verhitten en het vlees in ongeveer 5 minuten rondom bruin bakken. Met de deksel op de pan in ongeveer 10 minuten rosé bakken. Af en toe keren. Instussen een schaal voorverwarmen. Pistachenootjes pellen en grof hakken. Ui pellen en snipperen. Vlees uit de pan nemen en in aluminiumfolie verpakken.

Bereiden

In het bakvet de ui ongeveer 2 minuten zachtjes bakken. De knoflook erboven uitpersen en de slagroom erdoor roeren. Op hoog vuur in ongeveer 1,5 minuut laten inkoken tot een lichtgebonden saus. Pictachenootjes erdoor roeren. Peterselie erboven fijn knippen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Snijd het vlees in schuine plakken en leg het op een warme schaal. Schenk een gedeelte van de saus over het vlees en doe de rest in een sauskom.

Reacties zijn gesloten.