Venkeltaart

Recept van All recipes: http://allrecipes.nl/recept/6136/venkeltaart-met-geitenkaas-en-zongedroogde-tomaten.aspx

Ingredi├źnten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 of 3 venkelknollen
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • half potje zongedroogde tomaten
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 5 eieren
  • half kopje (soja)melk
  • 1 eetlepel provincaalse kruiden
  • naar wens peper en zout

Bereiden

Ontdooi bladerdeeg. Snij uien in snippers. Was de venkelknollen en snij deze in stukjes van ongeveer 1,5 cm. Maak de knoflook schoon. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en de geitenkaas ook.
Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit de uien en de knoflook. Voeg na enige tijd de venkel toe. Laat deze in zo’n 5 a 10 minuten zachter worden. Voeg dan tomaten, peper, zout en provincaalse kruiden toe. Doe het vuur uit en doe de geitenkaas erbij.
Klop de eieren met de (soja)melk los in een kom.
Vet een springvorm in en bedek de bodem en zijkanten met het bladerdeeg.
Doe het groentemengsel in de springvorm en giet het eiermengsel er overheen.

Bak zo’n 45 minuten op 200 graden.

Reacties zijn gesloten.