NO – Vitello tonnato

Ingrediënten

  • 1 kalfsschnitzel (ca. 250 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 6-8 ansjovisfilets (blikje, 46 g)
  • 1 blikje tonijn (160 g), uitgelekt
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels kappertjes
  • eventueel rucola

Bereiden

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie en bak het vlees op niet te hoog vuur in 4 minuten rosé. Schenk de wijn erover en laat nog 2 minuten op laag vuur stoven. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen. Snijd de ansjovisfilets en de tonijn fijn. Meng de mayonaise erdoor en roer tot een gladde saus; verdun de tonijnmayonaise met een scheutje water. Roer 1 el kappertjes erdoor en breng op smaak met zout en peper. Snijd het vlees in dunne plakken. Leg het vlees op een schaal en verdeel de tonijnmayonaise en de rest van de kappertjes erover. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet de vitello tonnato minstens 1 uur in de koelkast om te marineren.

Garneer eventueel met wat blaadjes rucola voor een kruidig accent.

Reacties zijn gesloten.