O – Zalm in fillodeeg

Ingrediënten

  • 1 stuk zalmfilet (500 g)
  • 1 bakje verse dille (15 g)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 g ricotta (Italiaanse kaas)
  • 5 plakken fillodeeg (diepvries)
  • 1 eierdooier, losgeklopt

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C. Ontdooi het fillodeeg. Snijd de dille fijn.

Bereiden

Spoel de zalmfilet af onder de koude kraan en dep hem droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met peper en (zee)zout naar smaak. Roer de dille met 2 eetlepels olie door de ricotta. Breng het ricottamengsel op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrijk de bovenkant van de zalmfilet met de helft van de kruidenricotta. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg hier 3 vellen fillodeeg dakpansgewijs over elkaar op. Bestrijk elk vel dun met olijfolie. Leg de zalmfilet midden op het deeg, de kant met kruidenricotta naar beneden. Bestrijk de bovenkant van de filet met de overgebleven kruidenricotta. Vouw het fillodeeg losjes om de filet heen. Leg de laatste 2 vellen op de zalm, vouw het filodeeg aan de onderkant dicht en bestrijk elk vel dun met het ei en de rest van de olie. Strooi er zeezout naar smaak over. Bak het pakket in 20-25 minuten goudbruin. De binnenkant van de zalm mag nog wat rosé zijn.

Lekker met een salade of knapperige, groene boontjes.

«

Reacties zijn gesloten.