NO – Groentenstoof

Recept gevonden op https://www.renskroes.com/groenten-stoofpotje/

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui, rood
  • 1 courgette
  • 1 aubergine, middelgroot
  • 2 tomaten, groot
  • champignons
  • 170 g tomatenpuree
  • 150 ml water
  • 400 g kikkererwten, gekookt uit pot of vers
  • gerookte paprikapoeder naar smaak
  • 20 g basilicumblaadjes
  • 1 tl zee- of Himalayazout
  • feta, naar wens (optioneel)

Bereiden

Snijd de knoflook, ui, courgette, aubergine, champignons en tomaten in kleine stukjes. Verhit de koekenpan op hoog vuur en bak de uien en knoflook tot de uien glazig zijn. Voeg vervolgens de rest van de groenten erin en bak die een paar minuten mee. Schep de tomatenpuree erbij en laat het mee bakken. Schenk na een minuutje te hebben geroerd het water toe. Voeg de gerookte paprikapoeder, zeezout en kikkererwten toe. Laat dit alles voor 20 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg als het te droog wordt wat water toe. Maar het moet niet te zacht zijn. Knip de basilicumblaadjes over het gerecht en schep het in diepe borden of kommen. Brokkel er daarna wat verse feta over heen.

Reacties zijn gesloten.