NO – Aardappeltaart met bacon

Ingrediënten

200 g. bakbacon 100 g. ontbijtspek 300 g. aardappels 2 sjalotjes 4 eetlepels bieslook 1 dl. crème fraîche

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ontbijtspek in reepjes snijden. Aardappels in dunne plakjes snijden. Snipper de sjalotjes fijn en snijd de bieslook fijn. Ovenschaal invetten en de bodem en zijkanten bedekken met plakjes bacon. Bacon laten overhangen.

Bereiden

Bak de ontbijtspek 5 minuten in 20 gram boter. Voeg de sjalotjes en aardappels toe en bak deze 15 minuten mee. De bieslook en crème fraîche toeboegen en het geheel op smaak brengen met zout en peper. Het aarappelmengsel in de ovenschaal op baconplakjes scheppen. De baconplakjes over de vulling terugvouwen. Taart in ongeveer 45 minuten gaat laten worden in de oven.

Reacties zijn gesloten.