O – Chocoladetaart

Ingrediƫnten

  • 250 g. boter
  • 200 g. cacaorepen
  • 300 g. rietsuiker
  • 4 eieren
  • 150 g. zelfrijzend bakmeel
  • rechthoekige bakvorm van 18×23 cm

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bereiden

Breng in een pan een laag water aan de kook. Snijd de roomboter in stukken en doe deze in een grote metalen kom die op de pan past. Zet de kom op de pan, smelt de boter en roer af en toe. Vet de vorm met een kwast in met 1 eetlepel gesmolten boter. Doe de chocoladerepen bij de gesmolten boter en draai het vuur uit. Haal de kom van het vuur, voeg de suiker toe en roer deze door de gesmolten chocoladeboter.Doe de eieren in een kommetje, klop ze goed los en voeg ze al roerend aan de chocoladeboter toe. Roer het bakmeel erdoor en doe het beslag in de ingevette vorm. Zet hem in de oven en bak de taart in 40-45 minuten gaar.

Reacties zijn gesloten.