Citroentaart

Ingrediƫnten

  • 250 g biskwie
  • 200 g boter
  • 300 g creme fraiche (koud)
  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (koud)
  • 2 citroenen (koud)

Bereiden

Was de citroenen en rasp de schil van anderhalve citroen (alleen het gele gedeelte, het witte deel is te bitter) en pers de citroenen uit. Bewaar het sap tot het gebruik in de koelkast. Maal de biskwie in de foodprocessor zeer fijn en doe over in een ruime kom. Smelt de boter. De boter mag absoluut niet bruisen of bruin worden. Zodra de boter is gesmolten, meteen het vuur uitzetten. Giet de gesmolten boter bij de gemalen biskwie, meng eerst met een houten lepel, later met de hand. Doe het biskwie-botermengsel in een bakvorm (van 28 cm) en druk stevig aan met de hand. Doe de gecondenseerde melk, de creme fraiche en de citroenrasp in een beslagkom. Klop met de mixer tot de room de consistentie van mayonaise heeft. Voeg dan het citroensap toe en klop goed door. De vulling in de vorm gieten. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.

Reacties zijn gesloten.