NO – Crème Anglaise

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 3 eierdooiers
  • 40 g suiker
  • 1/2 tl bloem

Bereiden

Doe de melk in een pan met een dikke bodem. Snijd het vanillestokje in de lengte open  en leg het in de melk. Breng de melk langzaam aan de kook. Klop de eierdooiers, de bloem en de suiker tot een homogeen mengsel. Giet de helft van de melk bij het eimengsel en roer hierbij goed met de garde. Giet dit vervolgens weer terug bij de melk in de pan en zet deze terug op een matig vuur. Roer nu voortdurend met een houten spatel over de bodem van de pan. Op een gegeven moment verdwijnt het opdrijvend schuim. Enkele minuten later treedt er een verdikking op in de crème door het stollen van de dooiers. Het mengsel mag absoluut niet koken! Haal het vanillestokje uit de crème en schraap het met een mesje leeg. Laat de zwarte korreltjes in de crème vallen.

Reacties zijn gesloten.