Griekse vis

Ingrediƫnten

  • 2 stukken pangafilet
  • 1 courgette
  • theelepel zout
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 dl witte wijn
  • 1 theelepel tijm
  • 200 gram feta

Voorbereiden

Snij de courgette in de lengte richting doormidden en daarna in schijfjes. Strooi er een theelepel zout doorheen en laat het daarna een kwartier staan. Spoel het daarna af met koud water en laat het uitlekken. Snipper de ui. Dep de vis droog.

Bereiden

Wentel de vis door de bloem. Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de vis. Doe in een andere pan 2 eetlepels olijfolie en bak daarin de courgette en de ui. Goed doorroeren. Bak daarna 1 minuut de knoflook en de tomaten mee. Zet het vuur zacht en voeg de wijn, tijm en de helft van de feta toe. Laat dit 10 minuten doorsudderen. Doe de rest van de feta bij de saus en serveer de saus samen met de vis.

Reacties zijn gesloten.