O – Vegetarische quiche met paddestoelen en walnoten

Van de site https://uitpaulineskeuken.nl/2018/02/vegetarische-quiche-met-paddestoelen.html

Ingrediënten

  • 1 rol kant en klaar hartig taartdeeg
  • 1 el olijfolie
  • 15 gr boter + om mee in te vetten
  • 125 gr gemengde paddestoelen, bijv. Portobello’s, shii-takes, oesterzwammen grof gehakt
  • 2 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 75 gr belegen kaas, geraspt
  • 2 takjes verse tijm + extra voor garneren
  • 50 gr walnoten + extra voor garneren
  • Peper en zout naar smaak

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch). Vet een bakblik van 20 cm in met wat boter. Haal de deegrol uit de verpakking en rol hem opnieuw met wat bloem uit tot een cirkel. Sommige rollen zijn al rond, dan heb je nog minder werk! Bestrooi met wat blaadjes tijm en rol ze in het deeg, door nog 1 keer met de deegroller over het deeg te gaan. Bekleed de springvorm met het deeg en snijd de randen aan de bovenkant af (gelijk aan de hoogte van de rand van de springvorm). Prik met een vork gaatjes op de bodem. Zet in de koelkast.

Doe de walnoten in een droge koekenpan en rooster ze totdat ze een kleurtje krijgen. Laat ze wat afkoelen en hak ze daarna grof (kan eventueel in het hakmolentje van de staafmixer).

Smelt de boter samen met de olijfolie in een koekenpan. Bak de paddestoelen (eventueel in twee keer) goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.

Klop de eieren in een mengkom goed los. Meng de room, geraspte kaas, gehakte walnoten en de blaadjes van de takjes tijm er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de springvorm uit de koelkast giet het roommengsel in de vorm en verdeel de de paddestoelen er over. Bak de vegetarische quiche in 35-40 minuten af, in de voorverwarmde oven. Garneer met wat verse tijm en walnoten.

Reacties zijn gesloten.