O – Ratatouille

Ingrediënten

  • 1 flinke courgette
  • 1 aubergine
  • 1 grote ui
  • 4 middelgrote tomaten
  • laurierblad
  • peterselie
  • thijm
  • knoflook

Voorbereiden

Snijd alle groeten in stukjes en snipper de ui.

Bereiden

Verhit olijfolie in een stoofpan. Voeg de groente die er het langste over doet om zacht te worden als eerste toe. Laat elk ingrediënt 5 minuten garen voordat je het volgende ingrediënt toevoegd. Met de bovengenoemde ingrediënten is de volgorde: courgette, ui en knoflook, aubergine, tomaat. Nadat de tomaat is toegevoegd, ook laurierblad thijm en peterselie toevoegen. Laat alles minimaal 45 minuten stoven. Hoe langer je stooft, hoe beter de smaken mengen. Het gerecht kan makkelijk 2 tot 3 stoven.

Ratatouille kan ook prima (een dag) vooraf bereid worden en opgewarmd worden voor het opdienen.

Lekker met rood vlees of lamskoteletten

Reacties zijn gesloten.